Demokrácia

2022. Január 25.

Bereményi Géza ma 76 éves.

Géza!

Boldog hétköznapokat kívánunk a születésnapjaid közé!

Eredetileg "Kösz Géza, hiányzol Tamás!" címmel terveztünk egy 90 perc hosszú anyagot, amit már rögzítettünk. Valamiért ez a 45 percnyi szöveg DEMOKRÁCIA tematikába rendezte össze magát 2022 január végére.

Olyan, mintha nem évtizedekkel ezelőtti világról szólnának.

Úgy tűnik, a 74-es év olyasmi volt mint a 20-21-es,

amikor az egész világ egy váróterembe kényszerült,

miközben "nincsen semmi úgy",

lesz "egy választás, mely sorsdöntő"...

Ezen a linken elindulva megtalálható a teljes album, az ismert digitális

felületeken:

https://songwhip.com/.../demokracia-beremenyi-geza...

Édesanyám, Édesapám + én

2021.03.27

Édesapámnak ma van a születésnapja, ami azért nem meglepő, mert már több mint 7 évtizede minden évben ugyanezen a napon ünnepli.

Egy évvel ezelőtt a világjárvány arra ösztönzött, hogy egy virtuális ajándékot készítsek köszöntésképpen Apámnak, akkor még nem tudtam, hogy ez lesz belőle.

Azóta sokat gyarapodott, épült, szépült az anyag. Az új felvételek mellé bekerültek archív felvételek, így hallható az anyagban Édesanyám, Édesapám, Ágota húgom, Zente unokaöcsém hangja és Gerendás Péter szelíden tanító szavai is. Persze az én kb. 30 évvel ezelőtti felvételeim is előbújtak a fiókból.

Tehát ez egy születésnapi köszöntő, meg kordokumentum önéletrajzi köntösbe.

Kiderül belőle hogyan indult az életem, miért fontosak számomra a versek, dalok, miért kerültem a tréneri pályára, meg még nagyon sok minden más is.

Természetesen, amikor újra lesznek tréningjeink, ahol újra együtt...,

a tematikához társítva előkerülnek majd ezek a történetek is példának, hasonlatnak, illusztrációnak. Önbizalom, konfliktus kezelés, elengedés, stressz, megbocsájtás, céltudatosság, magánélet munka összhangja témakörökhöz jól illeszkednek az albumon elhangzó emlékeim.

Élő egész estét betöltő önálló est időpontjáról egyenlőre nem tudok biztató információkat adni.

Ilyesmire tréningekhez kapcsolódóan, céges felkéréseket szoktam leginkább kapni.

Ezen a linken elindulva megtalálható a teljes album, az ismert digitális felületeken:https://songwhip.com/bene-janos/edesanyam-edesapam-en-zenes-monodrama

Szeretkezéseink margójára

 2020.Örömmel értesítek minden kedves ismerősömet és azokat is akik éppen kedvetlenek: megszületett! 

Hosszabb volt a kihordási idő az átlagosnál, de a vajúdást a karantén felgyorsította. Ez egy szerelemgyerek és karantén gyümölcs.

.Örüljetek velem a létezésének!


Ezen a linken eléritek azokat az online felületeket ahol meghallgathatjátok


Léleksztiptíz

2019

Egyszerre ért véget az életemben egy hosszú folyamat, és ugyanabban az időben kezdődik el valami egészen más. Na jó, nem pont ugyanabban. A tervek szerint egy hét telik el a két pillanat között.

Már harmadszor élem meg ezt az érzést, de a legutóbbi hasonló élményem négy évvel ezelőtt volt, így régen nem látott, de vágyott ismerősként fogadom.

Megkaptam a visszajelzést az új CD anyagom forgalmazójától és a hanghordozó gyártójától, hogy elfogadták a feltöltött hang és kép anyagot. December 6-án megjelenik az online felületeken az új üzenetem Léleksztriptíz címmel.

A címadó dal már megvolt az elöző Siker és kudarc című lemez készítésének utolsó fázisában, de nem fért már rá arra az anyagra. Tehát pontosan 4 éve készítem, formáztam, alakítottam, babusgattam, szeretgettem, nevelgettem és ma elengedtem. Nem tudok már semmin alakítani, javítani, ez már örökre így marad.

Mostantól a saját életét éli majd azokkal akik megtisztelnek érdeklődésükkel és meghallgatják.
Örülnék, ha Te is köztük lennél. 

Itt elérhető a CD

HANGULATFESTŐK

Tulajdonképpen ez a CD  huszonöt évig készült. Bár akkoriban már túl voltam jó néhány gyermekkori élményen, amelyek során verspályázatokon és szavaló versenyeken arattam kisebb nagyobb sikereket. Kamasz éveimbe elcsábított a gitár és a zenekar alapítási vágy a versektől, de azért nem teljesen. Nota Bene néven apám verseit mondtam el, miközben Szekeres Zoltán barátommal (aki ennek a cd-nek a borítóját készítette) igyekeztünk zongorával és gitárral fokozni azokat az érzéseket, hangulatokat, amelyeket a versek számunkra jelentettek. 

Akkoriban is és manapság még inkább nehéz megmondani milyen haszna lesz az olvasónak abból, ha versekkel múlatja az időt. Nekem erős meggyőződésem, részben a verseknek köszönhetem azt a több mint 25 éves tréneri pályafutást, amelyet magaménak tudhatok. Szókincsben, kiállásban, az érzések, gondolatok kifejezésében meghatározó alapokat adott számomra az irodalom.

A hivatásom egyik ajándék, mivel napról napra az a feladatom, hogy előremozdítsam más emberek és szervezetek életét, hogy a saját válságaimat nem babusgathatom sokáig. Ebben is a versírás a megoldás az életemben, hiszen kiírom, kisírom magamból ami feszít, másnap erőt és a hitet sugárzom újra. Apám 60 éves volt én pedig éppen az évben 40, így adta magát az ötlet, egy közös kötetben 60/40 arányban nyilvánosságra hozzuk egy részét azoknak a verseknek, amelyeket a fiókok mélyén őriztünk..

Csapatmunka

Később, amikor Márton András barátomat megkértem mondjon el stúdióban verseket a kötetből, szintén szabad kezet kapott a választásban. Katona Gergely Tamás (Greg Note) végtelen kreativitását is igyekeztem nem korlátozni, inkább próbáltam lépést tartani vele, nem mindig volt könnyű. Viszont míg élek mosolyogni fogok, amikor visszagondolok a közös stúdió munkára. Nagyon sokat nevettünk a felvételek során.  Amikor pedig az édesanyám halála kapcsán született versem felvétele közben könnyezve furulyált, az egy alkotói barátság meghatározó mérföldköve volt. A vers végén a furulya vibrátó nem véletlen, nem is szándékos, viszont nagyon őszinte. 

Apám 60 és az én 40 évemhez hozzáadódik még András és Gergő 100 éve, az az 200 férfi év minden fájdalma és gyönyöre érződik a hangulatokon, amit közösen hoztunk létre. 

https://www.hangulatfestok.hu


SIKER ÉS KUDARC

Több évtizede rendszeresen készítek felvételeket leginkább magam és a hozzám közelállók számára. Zenés időkapszulák ezek a felvételek, az adott időszak hangulatait, érzéseit rögzítik felidézhető formában. Mindig vágytam arra, hogy nyilvánosságra kerüljenek, de soha nem fektettem bele annyi energiát, hogy ez megtörténjen. A fordulatot egy telefonbeszélgetés hozta, amikor is felhívtam Szekeres Zoli barátomat: 

-Zoli! Újra játszom a Bohóc című verset amit veled kezdtünk el megzenésíteni több mint 30 éve, jó lenne, ha te zongoráznál most is a dalban. - Sajnos már nem vagyok abban a fizikai állapotban, hogy zongorázzak, mondta. Miután alaposan kitárgyaltuk az egészségi állapotát és megegyeztünk abban, hogy játszunk mi még...! Sajnos már nem játszottunk, viszont ezt a lemezt még hallotta. Az elmúlással való váratlan szembesül arra sarkalt, csináljam meg minél előbb, amíg biztosan képes vagyok rá, hiszen az elmúlás nem csak kor függő. 

A lemezen a saját dalokon kívűl barátaim nekem írt dalai, és néhány olyan mások által szerzett szám is található, amelyek fontosak voltak számomra az eddigi életem során. 

Az online zeneáruházakban és meghallgatható a tejes CD:

Új anyag van készülőben

2022

 Mivel a közelmúltban töltöttem be az 52. évemet, így szeretnék olyan lenyomatot készíteni, ami hitelesen tükrözi azokat a gondolatokat amelyek mostanában foglalkoztatnak.

Jól haladok, így biztosan kész leszek vele 2023-ban.

Nagyon sok örömem van a dalokkal való foglalatosságban. A régi és új alkotótársak rengeteged tesznek hozzá az egészhez.  Az eddigi anyagokhoz képest most vagyok a leginkább felszabadult és inspirált, bizakodó vagyok a végeredmény illetően. 

Ha szeretnél értesülni arról, hogy elkészült, akkor írd le az elérhetőséged ide: