Mind a három kötet egészen más

A pályám eleje óta zavart, hogy a kollégáim és magam is a világ másik végén élő emberekről meséltünk történeteket, példákat. Miközben itthon is sok példaértékű karrier létezik. Az első két könyvben megírt hazai történetek hőseivel lehet személyesen is találkozni, el lehet őket érni, akár közvetlenül is lehet tőlük tanulni.   Sőt olyan is megtörtént, hogy az olvasók csatlakoztak a könyvben szereplők életéhez, így együtt írják tovább immáron közös a történetüket.                                                           A harmadik könyv pedig Édesapámmal közös verses beszélgetéseknek a lenyomata. 


Megtettem, mert elhittem

Kropkó Péter 36 éves sportolói pályafutásának tanulságai nem csak sportolóknak. A miskolci vasember 51 alkalommal indult IRONMAN versenyen. 12 győzelmet és több tucat dobogós helyezést ért el.

Japánban emlékhely és szobor, Svájcban rajongói klub, itthon 15 éves veretlenség - az összes triatlon távon... Kropkó Péter mégis arra a legbüszkébb, hogy mindezeket testi-lelki egészségben, harmóniában, maradandó sérülés nélkül érte el:

A KIADVÁNY CÉLJA.

  • Motiváljon a hétköznapok szürke egyhangúságából a mindennapok sokszínűségébe.
  • Lendületet adjon a kitörési pont megtalálásához.
  • Azonosulási lehetőséget teremtsen egy kiemelkedő teljesítménnyel.
  • Ösztönözze az olvasót céljainak kitűzésében és eléréséhez.

EMBEREK a siker mögött -másképp

Miközben a fejezeteket formáltuk, egymással versengve idéztük fel a könyv szereplőinek üzeneteit. Sokat gondolkodtunk azon, milyen kíváncsiság ösztönzi majd Önt arra, hogy kézbe vegye ezt a kiadványt. Talán alkalmazható siker recepteket keres, vagy egy ismerőse fényképét látja a borítón és kíváncsi rá, milyen gondolatokkal járult hozzá ehhez a könyvhöz.

Tanácsadói hivatásunk egyik ajándéka, hogy miközben hozzájárulunk egyének és szervezetek fejlődéséhez, mi is folyamatosan újabb mintákat, törvényszerűségeket, követhető módszereket tanulunk a tréningek résztvevőitől. Így nem csak adunk, hanem folyamatosan kapunk is, véget nem érő körforgásban. Ezen riportok készítése során is számtalan inspiráló gondolatot, számos jól használható példát és mérlegelendő szempontot gyűjtöttünk össze. A tartalmas gondolatokat azzal az üzenettel bocsátjuk útjukra: Ne csak olvasson róluk, csinálja utánuk!

Mert értéket létrehozni és közvetíteni végtelen játék számunkra.

Kristóf András és Bene János

Egy név, két arc 

100 év 100 vers


A költő neve: Bene János. Pontosabban minkét költőé ez. Az apa hatvan éves, a fiú negyven. Ha összeadjuk, egy évszázadot írtak meg ketten, hasonló érzésvilágban, időnként egymás sorsának elemeit újraélve. Idejük részben átfedi egymást, mégis másfajta világban, másik időben szólnak a versek.

Két arc: egy idősebb és egy fiatalabb. Hasonlítanak egymásra, nemcsak külsőleg. Leginkább talán abban, hogy mindkettőjüket gyötri a kibeszélés kényszere: írni kell, kimondani, világgá kiáltani, önmaguk és mások kedvére, örömére, bánatára. Mintha hinnének a szavak teremtő erejében, az ősi varázslatban, hogy amit kimondunk, az él, megvalósul és megmarad. Száz férfivers - szerelemről, erotikáról, magányról, csalódásról, gyönyörről és veszteségről. Versről versre vergődik mindkét lélek mélység és magasság között, csak a hangjuk más.  Boldog - keserű, megrendítő élmény olvasni őket, látni őket, másként mint a mindennapokban, verseik ünneplőjébe öltözve velük szaladni az időben. Száz évig. Réthy Emese